Fysik

Acceleration

07. september 2013 af Linnese (Slettet)

Jeg skal skrive rapport over forsøget, som hedder bevægelse med gnidning, hvor et træklod er forbundet til en slæde med massen M. Når vi lader trækloddet falde trækkes slæden indtil loddet rammer jorden. Jeg har programmet datastudio, som opstiller en (t,v)-graf for bevægelsen. Jeg skal dernæst lave en lineær regression på den bedste rettet linje, for at bestemme den positive acceleration og den negative acceleration, som er hældningen i udtrykket. Mit spørgsmål er, når jeg laver en regression og får et funktionsforskrift, hvilket funktionsudtryk er det på formen af (se den vedhæftede fil)? Er det:
v(t)=a*t+v0

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2013 af Jerslev (Slettet)

Ja. Hvad ellers? Du har jo bedt om lineær regression.

Svar #2
07. september 2013 af Linnese (Slettet)

Mange tak! - Jeg var usikker, da det ikke stod i min bog.

Jeg har bestemt den positive acceleration ud fra funktionsudtrykket, som er på formen: v(t)=a*t+v0

Ud fra det funktionsudtryk, hvor jeg skal bestemme den negative acceleration, er det så på formen: v(t)=-a*t+v0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2013 af peter lind

Den positive acceleration kommer fra tyngdekraften, så du skal bruge F = m'g til at finde den. Detaljer står formodentlig i din bog om skråplanet. Den negative acceleration finder du så af a = a+-am hvor a er den målte acceleration a+ er den positive acceleration og am er den negative acceleration


Svar #4
07. september 2013 af Linnese (Slettet)

Mange tak!

Hvorfor er det, at accelerationen er positiv til at starte med, men så bliver den negativ senere hen? Er det fordi loddet rammer jorden?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2013 af peter lind

Den totale acceleration er konstant og positiv og det er den du måler. Accelerationen fra tyngdekraften er også konstant og positiv. Accelerationen fra gnidningen er konstant og negativ hvilket vil sige at den er modsat rettet bevægelsen


Svar #6
07. september 2013 af Linnese (Slettet)

Tak!


Svar #7
07. september 2013 af Linnese (Slettet)

Hvorfor er den totale acceleration er positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2013 af peter lind

Fordi man vælger en orientering af retningen så den er positiv. Man kan også vælge omvendt, hvis man absolut vil; men det vil virke lidt mærkeligt vil bevægelsen skulle foregå modsat orienteringen


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.