Matematik

LIGNING der ender ud i kommatal? hvordan...

07. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle.

sidder og laver nogen ligninger, men er ret forvirret, fordi at jeg gør som jeg altid plejer med normale ligninger, x'erne til venstre og de 'andre' tal til højre.. men når jeg så fx dividerer 6x med 22 så bliver det til et kommatal.. og hvad skal jeg så lige gøre?

er igang med denne her ligning:

2 (2x - 1) = -2x + 22

ville være glad hvis nogen kunne forklare mig, hvad jeg gør galt:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

2 (2x - 1) = -2x + 22  gang ind i parentesen

4x - 2 = -2x + 22 som du selv siger, x'erne på den ene side, tallene på den anden side

6/6x   = 24/6 divider med 6 på begge sider

x = 4 


Skriv et svar til: LIGNING der ender ud i kommatal? hvordan...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.