Matematik

2 matematik opgaver for de kloge hoveder!

08. september 2013 af REissa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nedenfor er angivet ligningen for en linje og et punkt i planen. Bestem i hvert af de tre tilfælde ligningen for den linje, der går gennem det givne punkt og er ortogonal på den givne linje.

a. 2x-3y+4=0 og P (3,1)
b. y = -2x+4 og P (-1,2)
c. -x = 3y+12 og P (0,-4)

En linje går gennem punkterne (2,3) og (-1,-3)

A) bestem linjens hældning

b) Bestem linjens ligning ved hjælp af formlen: y-y0=a(a-x0)

Det til en aflevering der skal afleveres her om nogle par timer.. Har lavt alle andre, og har simpelthen siddet med dem her i timevis uden at vide hvordan jeg skal lave dem. En venlig sjæl der vil hjælpe med at løse dem med mellem regninger? I ville være mine helte!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af peter lind

a) brug at tværvektoren til normalvektoren for linjen er normalvektoren til den nye vektor. Alternativt brug at produktet af hældningskoefficienterne for de linjer er -1

b)   hældning = Δy/Δx


Svar #2
08. september 2013 af REissa (Slettet)

#1
 

a) brug at tværvektoren til normalvektoren for linjen er normalvektoren til den nye vektor. Alternativt brug at produktet af hældningskoefficienterne for de linjer er -1

b)   hældning = Δy/Δx

Forstår jeg ikke rigtigt.. hvordan?


Skriv et svar til: 2 matematik opgaver for de kloge hoveder!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.