Matematik

reducer

08. september 2013 af folkeskoleelev1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej sidder her med et reduktions stykke og kan ikke finde ud af det, vil bare høre om der var nogle der kunne hjælpe. 

3/ 2x + 5/6x 

ved svaret er 7/3x , men vil gerne vide hvordan man får det til det resultat 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af Drunkmunky (Slettet)

Du kunne starte med at forlænge med 3 i nævneren i den første brøk, så de kommer på fællesbrøkstreg.

Dermed får du 9/6x+5/6x = 14/6x = 7/3x.

En god strategi er altid at prøve at få dem på fællesbrøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad enten der er tale om 

3/(2x) + 5/(6x) = ((3/2) + (5/6))·(1/x)

eller

(3/2)x + (5/6)x = ((3/2) + (5/6))·x

drejer det sig inderst inde om at finde summen

(3/2) + (5/6) = (3·3/(2·3)) + (5/6) = (9/6) + (5/6) = (9+5)/6 = 14/6 = 7/3 .

Man kan så dekorere tilbage med x eller (1/x) som faktor.


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.