Matematik

Toppunkt

09. september 2013 af Lipase (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til opgave 2 og 3 ved ikke hvordan jeg skal komme igang.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Opgave 2:

Indsæt Tx som x-værdi i polynomiet. Så får du y-koordinaten.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

2) Benyt formlen for toppunktets koordinater. Formlen for Tx er givet i opgaven. Indsæt og beregn. Der gælder så for y-koordinaten

Ty = f(Tx)

hvor f(x) er 2.-gradspolynomiets forskrift.

3) Definitionsmængden er mængden af de x, for hvilke funktionsforskeiften er defineret. Husk, at man ikke må dividere med 0 eller uddrage kvadratrødder af negative tal. Værdimængden er billedet af definitionsmængden.


Svar #3
09. september 2013 af Lipase (Slettet)

Tak!


Svar #4
09. september 2013 af Lipase (Slettet)

En konklusion på de 2 opgaver kunne det ikke bare være at opsumér hvad man har gjort og fået ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

I en opgavebesvarelse vil man typisk kort beskrive problemstillingen, redegøre for fremgangsmåden, herunder brug af teori og sætnnger fra teorien, og resultaterne fremkommer så efterhånden som man arbejder sig gennem opgave. Besvarelsen ledsages af skitser og tegninger med underbyggende tekst. Alle eksamenssættene på www.uvm.dk indledes med en oversigt over, hvad der forventes af en opgavebesvarelse i matematik.


Svar #6
09. september 2013 af Lipase (Slettet)

Har brug for hjælp til at komme igang med opgave 5,6 & 7.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2013 af mathon

Opgave 5)


           Foretag eksponentiel regression på dine data.


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. september 2013 af mathon

#7  Ja fejl
 

Opgave 5)


           Foretag potensregression på dine data.


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

I Opg 5 laves regression med en potensfunktionsmodel til tabellens data.

I Opg 6. laves regression med en eksponentiel model til tabellens data.

Opg 7. Benyt det givne funktionsudtryk for T(x) til a) beregn T(0,060) ; b) løs ligningen T(x) = 2,0 ; c) find minimum for funktionen T(x) i intervallet ]0 ; 0,5[ .


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. september 2013 af mathon

Opgave 7)
                    
             c) Find ekstremum / her minimum for
                                                                          T = 0,58•√((1+12x2)/x)     0 < x < 0,5


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Opg 5 drejer sig om en model beskrevet ved en potensfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2013 af mathon

#11
          …har konstateret læsefejlen!


Svar #13
09. september 2013 af Lipase (Slettet)

Tak skal i have!!


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. september 2013 af mathon


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.