Fysik

Densitet

09. september 2013 af Azayaz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. Kan i hjælpe mig her

opgaven lyder som følgende

En mønt er fremstillet af 90 % guld og 10 % kobber (angivet i vægt%). Mønten har massen 14,6 g.

Beregn møntens densitet.

Guld: 19,28 g/cm3

Kobber: 8,93 g/cm3

jeg er gået lidt død i det


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af mathon

    benyt
                          V1 = m1 / ρ1          V2 = m2 / ρ2  

                           Vmønt = V1 + V2

                           ρmønt = (14,6 g) / (V1 + V2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn massen af guldet i mønten, og af kobberet i mønten, og benyt så densiteterne for de to metaller til at beregne rumfanget af guldet og rumfanget af kobberet i mønten. Møntens samlede rumfang er summen af de to rumfang. Beregn så møntens densitet ud fra møntens samlede masse og samlede rumfang.

Sagt med andre ord findes den reciprokke densitet af metalblandingen som den vægtede middelværdi af de reciprokke densiteter:

(1/ρ) = (m1/(m1+m2)) · (1/ρ1) + (m2/(m1+m2)) · (1/ρ2)


Svar #3
09. september 2013 af Azayaz (Slettet)

Tak for svarene. De var til meget nytte.


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.