Matematik

Hvordan beregner man forskriften for en lineær funktion?

09. september 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan I hjælpe mig med hvordan man beregner dette:

Beregn forskriften for de lineære funktioner

a) Grafen for f(x) går igennem P(3,10) og skæring med x-aksen i x=8

b) Grafen for g(x) går igennem P(1,-3) og ligger parallelt med linien y=0,7x+10 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af mathon

a) og b)
                 y - yo = a•(x-xo)             punkt-hældnings-formlen hvor a er hældningstallet og (xo,yo) er et fikspunkt

b)
                parallelt med… betyder: med samme hældningskoefficient som…
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

I a) benyttes to punkter til bestemmelse af hældningskoefficienten a ; det andet punkt er punktet (8 , 0).

                        a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Svar #3
09. september 2013 af XX88XX (Slettet)

Bliver forskriften for a; f(x)=-2x+16 ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja.


Svar #5
09. september 2013 af XX88XX (Slettet)

Og bliver den for b);  g(x)=0,7x-3,7  ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja.


Svar #7
09. september 2013 af XX88XX (Slettet)

Godt. Hvis begge grafer har definitionsmængde [-4;6], hvordan kan man så bestemme funktionernes værdimængde udfra det ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Begge funktioner er kontinerte og monotont voksende eller aftagende. Definitionsmængden er et afsluttet interval, så værdimængderne er afsluttede intervaller, bestemt ved funktionsværdierne i definitionsmængdens endepunkter.


Svar #9
09. september 2013 af XX88XX (Slettet)

Er Vm(f) = [-3;2] ??


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke korrekt. Funktionen f(x) er f(x) = -2x + 16 (se #3). Definitionsmængden er intervallet [-4;6] . Beregn f(-4) og f(6) og sammenstyk dette til værdimængden som et interval.


Svar #11
09. september 2013 af XX88XX (Slettet)

Det kan jeg simpelthen ikke gennemskue hvordan jeg skal regne??


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Værdimængden bliver det afsluttede interval fra det mindste af de to tal f(-4) og f(6) til det største af de to tal f(-4) og f(6) . Beregn de to tal f(-4) og f(6) .

f(x) = -2x + 16 , så f(-4) = -2·(-4) + 16 = 24 .


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2013 af 123434 (Slettet)

Grafen for g(x) går igennem P(1,-3) og ligger parallelt med linien y=0,7x+10 

Er det bare -3=0,7x+10?


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej. Man skal bestemme ligningen for linien. Opgaven er besvaret i #5.


Skriv et svar til: Hvordan beregner man forskriften for en lineær funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.