Matematik

Bestem værdi i funktionen

10. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Når der oplyses at Fkt. f(x) = xa - 3 ln(x)  har min. i x=1 og der herefter skal findes en værdi for a skal jeg så differentiere den og sætte f'(x)=0, finde min(e) x for f'(0) og indsætte dem for at finde a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det oplyses så at f '(1) = 0 . Bestem nu a, så at f '(1) = 0 .


Svar #2
11. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Hvis jeg differentiere f(x) får jeg : axa  - 3/x

Herefter f'(1)=0  -> a*1a-3/1 = 0 -> a= 3  ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt differentieret. Benyt, at (xn)' = n·xn-1 .


Svar #4
11. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Når ja, tak. Men resultatet er stadig korrekt ved a=3 ikke? Det siger CAS mig i hvert fald.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, men din mellemregning er ikke korrekt.


Skriv et svar til: Bestem værdi i funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.