Matematik

HASTER Svar til Mat Opgave?

10. september 2013 af sensualbro (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, skal have svarene på denne opgave, skal aflevere den elektronisk inden kl 14:-)

På forhånd, tak for hjælpen :-)

Opg. 1: Løs følgende ligninger med hensyn til x:(Det betyder, at du skal beregne x i hver ligning!):

a) 3(x-3)=6x-2(x+1)

b) 3(-x-3)=4x-2(3x+1)

c) a(a+b)-4x=a2-ab-2(x+ab)

d) 5x-a+6b=3x+8a-x+6


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. september 2013 af sensualbro (Slettet)

har brug for svar?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af SuneChr

# 2   Du regner dem selv efter de anvisninger, du har fået.

a) - c)  Faktoren udenfor parentesen multipliceres ind i parentesens to led.
x isoleres.
d)  x isoleres.


Svar #4
10. september 2013 af sensualbro (Slettet)

er ret dårlig til mat, kan du ikke i det mindste give mig a og d, og forklare det på en måde, så jeg kan lave b og c :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2013 af SuneChr

a)     3(x-3) = 6x-2(x+1)
        3x - 9  =  6x - 2x - 2
       Isolér nu x.
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2013 af PeterValberg

Okay, du kan få a) udregnet med kommentarer

3(x-3)=6x-2(x+1)     "gang" ind i parenteserne
(3x-9)=6x-(2x+2)      Hæv parenteserne (pas på ved minusparentesen)
3x-9=6x-2x-2           saml x'erne på den ene side, resten på den anden
3x-6x+2x=-2+9         reducér
-x = 7                       multiplicér begge sider med -1
x = -7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2013 af PeterValberg

Jeg vil anbefale, at du bruger tid på at se de videoer, du fik et link til.
Løsningsmetoder ved ligninger/reduktioner er nødt til at "ligge på rygraden".

FriViden.dk er en særdeles god hjemmeside med mange gode videoer,
der kan hjælpe dig til at forstå matematikkens principper og metoder.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
10. september 2013 af sensualbro (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: HASTER Svar til Mat Opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.