Matematik

Hvor mange procent større eller mindre

10. september 2013 af 20smallcigars (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej..

Spørgsmål er hvis jeg skal regne ud hvor mange procent større 900 er ind 300 så er det

900-300 / 300 = 20%

men når jeg vil regne ud hvor mange procent mindre 300 er ind 900 så er det vel

900-300 / 900 = 66%

Hvorfor er resultatet forskelligt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af PeterValberg

Sludder og vrøvl, det jeg først fik skrevet :-) sorry

(900-300)/300·100% = (600/300)·100% = 2·100% = 200% (større end 300)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. september 2013 af 20smallcigars (Slettet)

 Men hvis jeg så vil regne ud hvor mange procent mindre 300 er ind 900 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af jakobrohde (Slettet)

900 skulle meget gerne være 200% større end 300?


Svar #4
10. september 2013 af 20smallcigars (Slettet)

Så jeg skal sætte 300-900 / 300 = 200% når jeg vil finde ud af hvor mange procent 300 er mindre ind 900 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2013 af PeterValberg

(1-(300/900))·100% = (1-(1/3))·100% = (2/3)·100% ≈ 67% (mindre end 900)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvor mange procent større eller mindre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.