Matematik

Hjælp til pythagoras?

11. september 2013 af ansoni (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne? 

Kald bredden af fjernsynet for x og højden y. Brug Pythagoras' sætning til at opskrive en sammenhæng mellem diagonalen længde (32 tommer) og x og y. (vi regner hele tiden i tommer).

Fjernsynet har formatet 4:3. Det betyder med vores brug af x og y at:

X/Y = 4/3

Isoler x i denne ligning og sæt det fundne udtryk for x ind i den formel du fandt ovenfor.
Udregn y ud fra den fundne ligning.
Udregn nu x.
Find 4:3 fjernsynets billedareal ved at sige areal = x · y


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af hesch (Slettet)

Jeg forstår ikke de sidste 4 linier, men:

Hvis du netop har en skærm med målene x1=4 og y1=3 bliver diagonalen d1 = 5.

Det er oplyst, at d = 32. 

Så målestoksforholdet for denne 3,4,5 trekant må være 5:32.

Ergo er skærmens rigtige mål  x = 32/5*4,  y = 32/5*3, og altså d = 32.

Prøv selv at opstille ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

I den ligning, du angiver, ganger du med Y på begge sider af lighedstegnet.

Opstil Pythagoras sætning.

Indsæt det fundne udtryk

Isoler X


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af mathon

                           x2 + y2 = 322

                           ((4/3)•y)2 + y2 = 322


Svar #4
11. september 2013 af ansoni (Slettet)

Jeg forstår heller ikke de sidste fire linier. Har kopieret opgaven over, som den står i bogen:(


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2013 af hesch (Slettet)

#4:  Det er jo mest denne her, det kniber med:

Isoler x i denne ligning og sæt det fundne udtryk for x ind i den formel du fandt ovenfor ?

men det vigtigste er vel, at du kan finde x, y og x*y.


Skriv et svar til: Hjælp til pythagoras?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.