Kemi
kemiopgaver: bestem stoffets empiriske formel
29. oktober 2005 af
rikke1988 (Slettet)
Hej allesammen. jeg har en kemiopgave for som jeg skal aflevere den 10/11-2005. men jeg har lige en opgave som volder mig problemer, så håber nogle måske kan hjælpe mig:
1,250 g af et umættet organisk stof indeholder 310 mg C og 26 mg H. resten er Cl.
a) bestem stoffets empiriske formel.
Jeg kan simpelthen ikke få det til at stemme. Så vil blive meget glad for noget hjælp.
På Forhånd Tak
Rikke
1,250 g af et umættet organisk stof indeholder 310 mg C og 26 mg H. resten er Cl.
a) bestem stoffets empiriske formel.
Jeg kan simpelthen ikke få det til at stemme. Så vil blive meget glad for noget hjælp.
På Forhånd Tak
Rikke
Svar #1
29. oktober 2005 af vusk (Slettet)
a) find stofmængder (n = m/M) ...M kan opslås i databog.
eks. n(C) = m(C)/M(C) = 0,310g / 12,01g/mol = 0,0258mol
n(H) = m(H)/M(H) = 0,026g / 1,008g/mol = 0,0258mol
Hvis du er sikker på at det er 1,250g og ikke 1,250mg stof så kan du finde massen af Cl på følgende måde:
m(CL) = 1,250-0,026-0,310 = 0,914g
n(CL) = m(Cl) / M(Cl) = 0,914g / 35,45g/mol = 0,0258mol.
Du ser nu at alle stofmængderne ca. er ens, derfor må den empiriske formel være: CHCl
eks. n(C) = m(C)/M(C) = 0,310g / 12,01g/mol = 0,0258mol
n(H) = m(H)/M(H) = 0,026g / 1,008g/mol = 0,0258mol
Hvis du er sikker på at det er 1,250g og ikke 1,250mg stof så kan du finde massen af Cl på følgende måde:
m(CL) = 1,250-0,026-0,310 = 0,914g
n(CL) = m(Cl) / M(Cl) = 0,914g / 35,45g/mol = 0,0258mol.
Du ser nu at alle stofmængderne ca. er ens, derfor må den empiriske formel være: CHCl
Skriv et svar til: kemiopgaver: bestem stoffets empiriske formel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
