Matematik

Bestem værdi i taylor polynomium

11. september 2013 af hjælp, tak :) (Slettet)

Om en funktion f(x) vides det, at
M = max |f′′(x)| = 0.4,

0≤x≤2
samt at f1(1.5) = 3.2, hvor f1(x) er Taylorpolynomiet af orden 1 med udviklingspunkt a = 1

for f(x). Hvilke af tallene 2.9 og 3.3 kan være værdier for f(1.5)? 

Jeg er simpelthen ikke sikker på jeg forstår opgaven. Hvad er det for en værdi? Skal jeg udlede polynomiet eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt restleddet for Taylorpolynomiet til at vurdere fejlen på f(1,5) når man benytter Taylorpolynomiets værdi f1(1,5) .


Skriv et svar til: Bestem værdi i taylor polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.