Matematik

Ligning

12. september 2013 af Keseny - Niveau: B-niveau

Løs nedenstående ligning ved beregning: a) 4^3x = 776

Hvordan gør jeg? :-O

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2013 af PeterValberg

benyt dig af, at:

samt regnereglen (for logaritmer)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. september 2013 af Keseny

Så langt er jeg nået, men jeg har stadigvæk lidt svært ved at forstå det... hvordan sætter jeg tallene ind?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2013 af PeterValberg

43x = 776
(43)x = 776
((22)3)x = 776
(26)x = 776
x·ln(26) = ln(776)
x·6·ln(2) = ln(776)

isolér x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.