Matematik

Find en vektor der er ortogonal med a

12. september 2013 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Find en vektor der er ortogonal med a=(3 -2).

Kan nogen hjælpe mig med at løse denne opgave?

Med venlig hilsen

Emilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af mathon

alle vektorer
                        b = k•â        k ∈ R\{0}                   â = [2,3]

er vinkelrette på vektor a.


Svar #2
12. september 2013 af Shaolina (Slettet)

Jeg har desværre glemt at oplyse om en ting. I en tidligere opgave, skulle jeg bestemme tværvektoren for a. Derfor må jeg I denne opgave IKKE angive tværvektoren til a som løsning. Jeg SKAL finde en anden vektor som løsning.


Svar #3
12. september 2013 af Shaolina (Slettet)

Men hvordan kan jeg bestemme b, når jeg har en ubekendt værdi for k?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

k kan du bare vælge efter behag.

En anden mulighed for at finde b er at opstille skalarproduktet af a og b og derudfra finde en løsning. Her får du igen en valgmulighed for længden af b.


Skriv et svar til: Find en vektor der er ortogonal med a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.