Matematik

Reducering af ligning

12. september 2013 af mettesimba (Slettet)

Hej drenge og piger:-)
Jeg håber i kan hjælpe mig, jeg har om ligninger lige nu i matematik, men kan ikke finde ud af at regne den her ud, så håber i kan hjælpe mig.
det er til en aflevering som ska laves MEGET hurtigt, så håber i vil være søde at hjælpe mig.
Reducer udtryket:
(2x-3) (6x+9) - (3x-2)^2-3x^2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Gang parenteserne sammen og træk led med samme potens af x sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af PeterValberg

det er ikke en ligning (lighedstegn mangler) men derimod et reduktionsstykke :-)

de to parenteser (2x-3)(6x+9) "ganges" sammen
(hvert led fra den ene multipliceres med hvert led i den anden).
Vedr. -(3x-2)2 benyt kvadratsætning, husk at der er et minus foran parentesen, fortegn skiftes bagefter.
reducér udtrykket

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af mathon

                    (2x-3)(6x+9) - (3x-2)2 - 3x2                         sæt 3 uden for parentes i 2.parentes

                    3(2x-3)(2x+3) - (3x-2)2 - 3x2                       anvend kvadratsætningerne

                    3(4x2- 9) - (9x2 -12x + 4) - 3x2osv


Svar #4
12. september 2013 af mettesimba (Slettet)

Mange tak for de hurtige svar:-)
- men hvor mange gange skal jeg reducere den, har lidt svært ved at forstå det:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2013 af mathon

                            3(4x2- 9) - (9x2 -12x + 4) - 3x=

                            (12x2 - 27) - 9x2 + 12x - 4 - 3x2 =

                            12x2 - 27 - 9x2 + 12x - 4 - 3x2 =

                            12x - 31


Svar #6
12. september 2013 af mettesimba (Slettet)

Tak Mathon, nu forstår jeg det:-)


Skriv et svar til: Reducering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.