Matematik

ligninger

12. september 2013 af v1717 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lige nogle problemer med følgende opgaver.

Løs følgende ligninger:

[4x ^2 - 9x - 9 = 0]
[2x ^2 - x = -8]
[10x ^2 = 2 - x]
[3x ^2 + 6x +2 = 0]
[4x = 3x ^2 - 3]
[4x - 1/4 = 16x^2]
[2x ^2 = 12x - 18]
[5x ^2 + 2x = 0]

4/x = x/3

x/10 = 10/x

Produktet af to hele positive tal er 598. Bestem de to tal, når forskellen mellem dem er 3. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af mette48 (Slettet)

De første 8 ligninger er andengradsligninger

Saml det hele på den ene side af = så der står 0 på den anden side og brug så løsningsformelen for en 2.grads-ligning


Svar #2
12. september 2013 af v1717 (Slettet)

når du siger løsningsformelen mener du den hvor jeg skal finde diskriminanten osv.?

- hvad de sidste opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af mette48 (Slettet)

De to ligninger med brøker:

x≠0 gang alle le med fællesnævneren for brøkerne

Det ene tal sættes til x, det andet bliver så x+3

x*(x+3)=598            løs denne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af mette48 (Slettet)

#2  ja det gør jeg


Svar #5
12. september 2013 af v1717 (Slettet)

Når jeg bruger den løsningsformel, bliver resultatet ikke det samme som det T-nspire siger og resultaterne skulle gerne være ens.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2013 af mette48 (Slettet)

Vis hvad du har gjort.


Svar #7
12. september 2013 af v1717 (Slettet)

f.eks. den første der:

4x^2-9x-9 = 0

a = 4, b = -9, c = -9
d = −9^(2)-4*4*−9 ? 63
x = -9+√(63 )/2*4
x = -8,0
x = -9-√(63 )/2*4
x = -9,9

men t-nspire siger at x er 3 eller -3/4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2013 af mette48 (Slettet)

d=b2-4ac

d=(-9)2-4*4*(-9) = 81+144 = 225

x= (9±√225)/2*4 = (9+15)/8=3 eller (9-15)/8=3/4

husk parenteser om negative tal


Svar #9
12. september 2013 af v1717 (Slettet)

ah mange tak


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.