Matematik

enhedsvektor (haster lidt) :)

12. september 2013 af rasmusAnielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fået stille opgaven:

beregn koordianterne til en enhedsvektor.

vektoren er a(7/5) og en retningsvinkel på 35,53 grader

aner ikke hvordan man gør og kan ikke finde formler til det :(

haster lidt så har ikke kunnet nå at spørge hende

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af SuneChr

For vektor a gælder, at enhedsvektoren for a  er     a / |a|


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det er længden |a| = 7/5 og retningsvinklen φ = 35,53º , der er givet, er vektoren selv

a = |a| · [ cos(φ) ; sin(φ) ]

En enhedsvektor i vektor a's retning er da

a / |a| = [ cos(φ) ; sin(φ) ]


Skriv et svar til: enhedsvektor (haster lidt) :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.