Matematik

Beregn terningens overflade

12. september 2013 af Slimcoez (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg kan ikke finde ud af hvad overfladen er af en terning med 3,1 dm og rumfanget af terningen.

Opgaven består af følgende:

Beregn terningens overflade. ______ dm2

Tegningens rumfang er ______ dm3

Tegn en ny terning med ca.1/3 rumfang og skriv mål på. Hvordan tegner jeg en terning som skal være ca. 1/3 i rumfang? 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

du er meget upræcis i dine oplysninger, i matematik gælder først og fremmest at man skal være præcis, men hvis siden er x (dm) så er overfladen af en side ?? og du har 6 sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af peter lind

#med 3,1 dm"  mener du så at kanten af terningen er 3,1 dm ?  Beregn arealet af en sideflade og gang resultatet med antal sideflader. Rumfanget af en terning er kantlængden opløftet til 3. potens


Svar #3
12. september 2013 af Slimcoez (Slettet)

Ved siden af terningen står der bare 3,1 dm 

Jeg skal så beregne overfladen af terningen  _______ dm2

og bagefter finde terningens rumfang som er 1 cm i kanterne. Jeg ganger 1 x 1 x 1 = 1 men dm3 forvirre mig hvad skal det mene? diameter? men med 3 tallet? 

Bagefter skal jeg tegne en terning med ca. 1/3 i rumfang hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af peter lind

dm står for decimeter = 1/0 m

Find kantlængden for en terning, der har 1/3 af rumfanget af den oprindelige terning


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

1 dm = 0,1 m = 1/10 m


Skriv et svar til: Beregn terningens overflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.