Matematik

søger hjælp til differentiering

30. oktober 2005 af timothy (Slettet)
Funktionen f er givet ved f(x)=xe^x-1

Find ligningen for den tangent til grafen, hvis røringspunkt har x-koordinaten 1

hmmm...jeg får y=1,72 og hældningen til 0...men der må være noget galt..er det sådan man differentier f(x): x*x*e^(x-1)-1 ??

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2005 af IBM (Slettet)

f'(x) = x*e^(x-1)+ e^(x-1) = ((x/e)+(1/e))*e^(x)

Svar #2
30. oktober 2005 af timothy (Slettet)

forstår det ikke helt..hvordan skal jeg lave opgaven?? kan du forklare hvordan du differentier

Svar #3
30. oktober 2005 af timothy (Slettet)

forstår det ikke helt..hvordan skal jeg lave opgaven?? kan du forklare hvordan du differentier

Svar #4
30. oktober 2005 af timothy (Slettet)

forstår det ikke helt..hvordan skal jeg lave opgaven?? kan du forklare hvordan du differentier

Svar #5
30. oktober 2005 af timothy (Slettet)

forstår det ikke helt..hvordan skal jeg lave opgaven?? kan du forklare hvordan du differentier

Svar #6
30. oktober 2005 af timothy (Slettet)

forstår det ikke helt..hvordan skal jeg lave opgaven?? kan du forklare hvordan du differentier

Svar #7
30. oktober 2005 af timothy (Slettet)

ups det var ikke med vilje

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2005 af IBM (Slettet)

f(x)=x*e^(x-1)

Det ses, at funktionen er et produkt, hvorfor jeg anvender reglen for differentiering af produkt:

f(x)*g(x) = f'(x)* g(x) + f(x) * g'(x)

g(x) = x

f(x) = e^(x-1)

f'(x) = x*e^(x-1)+ e^(x-1) = (e^(-1)*x+e^(-1))*e^(x) = ((x/e)+(1/e))*e^(x)

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Hov, der skal stå:

(f(x)*g(x))' = f'(x)* g(x) + f(x) * g'(x)

Skriv et svar til: søger hjælp til differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.