Matematik

Reducering

14. september 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et lille spørgsmål ang. reducering:

Når der står "4x - 2", skal man så trække 2x fra 4x, eller er det mere kompliceret end det?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af LeonhardEuler

Du kan ikke trække 2 fra 4x.

Kan vi få hele ligningen, så vi får indsigt i den sammenhæng det forekommer i, dermed bliver vores hjælp så effektiv som muligt.


Svar #2
14. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Hele ligningen er den her: 3x - 2(2x + 5) + 4(6 - x) - (3x - 2)

Hvordan regner jeg den helt præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2013 af 123434 (Slettet)

0# Du kan ikke blande tal med x og almindelige tal.

3x - 2(2x + 5) + 4(6 - x) - (3x - 2)

3x-4x-10+24-4x-3x+2

(3x-4x-4x-3x)=-8x

(-10+24+2)=16

16-8x


Svar #4
14. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#3
Det ville være super, hvis du skrev hvad du gjorde helt konkret. Så kan jeg forstå det bedre på den måde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2013 af Jørgensen1995 (Slettet)

#4

du starter med at gange ud parenteserne ud: 3x - 2(2x + 5) + 4(6 - x) - (3x - 2)

2(2x+5) <=> 4x+10

4(6-x) <=> 24-4x

så når det hele er regnet ud ser det således ud:

3x-4x-10+24-4x-3x+2

derefter reducerer du udtrykket, altså trækker x'erne fra hinanden:

(3x-4x-4x-3x)=-8x

efter trækker du så tallene fra hinanden:

(-10+24+2)=16

det giver så resultatet:

16-8x

ligesom #3 har skrevet :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.