Fysik

Forholds beregning

14. september 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave hvor jeg får at vide:

gasoline har en SG(specific gravety) på 0,70, og Kerosene har en SG på 0,82

Jeg laver en blanding mellem dem så blanding får en GS på 0,78

Jeg skal beregne volumeforholdet (Vgasoline / Vkerosene) i blanding, når jeg ved at  Vblandet = Vgasoline + Vkerosene

Kan ikke lige se mig ud af den? nogle der har en ide?

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2013 af mathon

                         volumenforholdet et det omvendte af afstanden til middelSG'en


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2013 af peter lind

Massen af blandningen m er m=ρk*Vkg*Vg   Dividerer du dette med Vb får du massefylden af blandningen. Dividerer du i tæller og nævner med Vk får du en ligning der kun indeholder det ønskede forhold


Svar #3
14. september 2013 af johannowiz (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2013 af mathon


             volumen                            SG              afstande       afstandsforhold
                 Vkeros                           0,82
                                                                            0,04                      1
                                                      0,78
                                                                            0,08                      2
                 Vgas                              0,70
                 

                                         Vkeros / Vgas  =  (2/1)

                                         Vkeros / (Vkeros+Vgas) = 2/3

                                   Vkeros  =  (2/3) • Vblandet

                                   Vgas  =  (1/3) • Vblandet

                                        

                                        

                                        

                  


Svar #5
14. september 2013 af johannowiz (Slettet)


Svar #6
14. september 2013 af johannowiz (Slettet)

super, tak for det :)


Svar #7
14. september 2013 af johannowiz (Slettet)

Mathon, kan du ikke uddybe dine beregninger, kan ikke lige se hvordan du kommer frem til de forskellige tal?

:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2013 af peter lind

#7 Brug metoden i #2

#4  Hvis man bruger de rumfang du starter med får man

Vkeros = 0,82    Vgas = 0,7      Vblandet = 0,82+0,7 = 1,52

m = Vkeroskeros + Vgasgas = 0,82*0,82+0,7*0,7 = 1,1624   ρblandet = 1,1624/1,52 = 0,7647 ≠ 0,78


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2013 af mathon

#4

uddybning:                                       

                   Vkeros • 0,82 + Vgas • 0,70 = (Vkeros + Vgas) • 0,78

                   Vkeros • (0,78+0,04) + Vgas • (0,78-0,08) = Vkeros • 0,78 + Vgas • 0,78

                   Vkeros • 0,78 + Vkeros • 0,04  + Vgas • 0,78  -  Vgas • 0,08 = Vkeros • 0,78 + Vgas • 0,78

                   Vkeros • 0,04 - Vgas • 0,08  =  0

                   Vkeros • 0,04 = Vgas • 0,08

            Vkeros / Vgas = 0,08 / 0,04 = 2 / 1

                 

                                        

                  


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender rdensiteterne ρgas og ρker af de indgående element, og densiteten af blandingen ρbla er også oplyst,.

Desuden er det oplyst, at blandingens rumfang er lig med summen af bestanddelenes rumfang:

Vbla = Vgas + Vker.

Man skal bestemme forholdet Vgas / Vker ud fra det oplyste. Man har nu for masserne

mbla = Vbla · ρbla = mgas + mker = Vgas · ρgas + Vker · ρker , dvs.

(Vgas + Vker) · ρbla = Vgas · ρgas + Vker · ρker ,

hvoraf

(Vgas / Vker + 1) · ρbla = (Vgas / Vker)  · ρgas + ρker ,

eller

(Vgas / Vker) · (ρbla - ρgas) = ρker - ρbla ,

og endelig

Vgas / Vker = (ρker - ρbla) / (ρbla - ρgas) = (0,82 - 0,78) / (0,78 - 0,70) = 0,04 / 0,08 = 1/2

I #1 mente mathon nok, at volumenforholdet er det omvendte af forholdet mellem densiteternes afstand fra middeldensiteten.


Skriv et svar til: Forholds beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.