Matematik

opløsning af faktor for at kunne finde roden -1

14. september 2013 af Østerbroer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg ønsker hjælp af jeres skarpe hjerner.

Efter at have læst div. steder og kikket samtlige videoer, har jeg ikke løst denne endnu. Så jeg håber at i kan hjælpe mig. 

Jeg skal vise at polynomiet har roden -1.

p(x)= 2x^4 - 3x^3 - 3x^2 +2x.

Hvordan gør jeg det.

Med venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af peter lind

Vis at p(-1) =0


Svar #2
14. september 2013 af Østerbroer (Slettet)

Jo, men det er det jeg ikke har forståelse for. Kan man få et par hint mere, som måske leder mig på rette spor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2013 af peter lind

 At et tal a er rod i et polynomium p(x) betyder at p(a) =0 så det er definitione af rod der bruges


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2013 af SuneChr

Man skal vise, at


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2013 af mathon

Når -1 er rod i p(x), er (x-(-1)) = (x+1) divisor i p(x) = x(2x3 - 3x2 - 3x + 2)

          p(x) = 2(x+1) • (2x2 - 5x + 2)…
                                 faktoropløses også


Skriv et svar til: opløsning af faktor for at kunne finde roden -1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.