Kemi

pKs ?

30. oktober 2005 af PreXus (Slettet)
Hey !


Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal udregne pH for 0,138 M monochlorethansyre.
Egentlig ikke vildt svært problemet er bare jeg mangler pKs hvor at udregne pH. Jeg prøvet at slå den op men kan ikke finde den nogen steder for stoffet.
Kender selvfølgelig godt formlen pKs = -logKs men hvordan finder jeg Ks når jeg kun har at gøre med et stof? Nogen som kan hjælpe lidt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2005 af lotte-tQsen (Slettet)

har du ikke en data bog hvor du kan slå den op i?

Svar #2
30. oktober 2005 af PreXus (Slettet)

Jeg citerer: Jeg prøvet at slå den op men kan ikke finde den nogen steder for stoffet...

Selvfølgelig har jeg prøvet den mulighed før jeg spørger her!

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2005 af IBM (Slettet)

pKs = 2,87

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Du skal bare slå op under chlorethansyre.

Svar #5
30. oktober 2005 af PreXus (Slettet)

Hmm .. okay er vores databog bare umådelig ringe så? Står intet med chlorethansyre.. Hvilken side finder du det på .. kunne jo være vi havde samme databog!

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Jeg anvender den elektroniske udgave.

Svar #7
30. oktober 2005 af PreXus (Slettet)

okay .. øhhm kan se at jeg efterfølgende også skal finde lidt flere pKs og de er heller ikke oplyst. Du skulle vel ikke lige fortælle mig hvad Pks er hvis det står i den elektroniske udgave?

Butansyre

Kaliumformiat

Natriumhydrogensulfit


Svar #8
30. oktober 2005 af PreXus (Slettet)

#7:

Eller ved de 2 sidste skal jeg jo bruge pKb

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Butansyre = pKs: 4,82
Formiat = methanoat = pKb: 10,25
Hydrogensulfidion = pKb: 1,10

Svar #10
30. oktober 2005 af PreXus (Slettet)

okay mange tak =)

Skriv et svar til: pKs ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.