Matematik

differentialregning

15. september 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde (f*g)'(x) ud fra h(x), men kan ikke helt finde ud af det

h(x) = 3(√x - 12x) * (1/2x)

Jeg har prøvet lidt selv:

f(x) = 3√x - 26x
f'(x) = 3/(2*√x)

g(x) = 1/2x
g'(x) = 1/2

(f*g)'(x) = (3/(2*√x))* 1/2x + (3√x - 26x)*1/2

(f*g)'(x) = (3/(2*√x))* 1/2x + 3/2*√x -13x

Har problermer med dette led: (3/(2*√x))* 1/2x
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af mathon

                                                                        3
                  f(x) = 3(√(x) - 12x)           f '(x) = -------  -  36
                                                                     2√(x)

                  g(x) = (1/2)x                     g '(x) = (1/2)

                  h '(x) = f '(x) • g(x)  +  f(x) • g '(x)

                                  3
                  h '(x) = (------ - 36) • (1/2)x   +   3(√(x) - 12x) • (1/2) =
                                2√(x)


                              (3/2)x√(x)
                              -------------  -  18x  +  (3/2)√(x) - 18x =
                                    2x


                              (3/4)√(x)  +  (6/4)√(x)   -   36x =

                              (9/4)√(x)  -  36x

         
                    

                 


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.