Matematik

Hjælp til udregning af udtryk

15. september 2013 af Lise011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et problem med at regne den her ud, håber at nogle kan hjælpe!

(a - 5b)-2*(2a + b)(b - 2a)

Skal man gange parenteserne sammen før man ganger -2 ind i første parentes?

a2 - 25b - 25ab + (-4a-2b)(b-2a) <=>

a2 - 25b - 25ab - 4ab - 2b2 + 4ab = a2 - 29b - 25ab

Er det resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af LeonhardEuler

Jeg ved ikke om det er rigtigt med hensyn til resultatet.

Men du skal altid gange parateserne først.

Fx.   3(a+b)(a-b) = 3(a- b2) = 3a2 - 3b2


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.