Matematik

Spørgsmål forvirrer mig

15. september 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der står, at jeg skal sætte størst mulig faktor udenfor parentes, og de ser sådan her ud:

- 9a3 + 6a2     =     729a + 36a     =     765a

Er, det jeg har gjort, rigtigt?

Hvis nej, hvad har jeg så gjort galt, og hvad skal jeg gøre? Jeg er bare usikker.

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af SuneChr

Du forvirrer med lighedstegnene.
Hvor ophører det ene reduktionsstykke og hvor begynder det næste?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2013 af peter lind

Det du ar efter det første lighedstegn er 93*a+62*a, så har du skrevet venstre side rigtig op ?


Svar #3
15. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1

- 9a3 + 6a2 =

729a + 36a =

765a

Altså, jeg har først regnet potenserne ud, og så skrevet det, de gav. 9giver 729, og 62 giver 36.

Er det helt forkert, det jeg har gjort?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2013 af exatb

Hvor har du lært de regler rezwan?

Når man skal finde ud af hvilken faktor man kan sætte udenfor en parentes, kan man opdele leddene i mindst mulige faktorer.

For -9a3      bliver det    -1*3*3*a*a*a

For 6a2          bliver det   2*3*a*a

Den faktor man sætter udenfor parentesen, består af de faktorer som kan "plukkes" fra begge led. Begge led har a to gange, og tre een gang. Disse fælles faktorer ganger man sammen og får 3a2 , som så bliver det led der kan sættes udenfor en parentes.

3a2 (-3a + 2)


Svar #5
15. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#4

Skal jeg gøre det hele vejen igennem? Er det så svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2013 af exatb

Ja hvis du har flere opgaver skal de løses på samme måde. Ja svaret er det jeg har skrevet til sidst.


Skriv et svar til: Spørgsmål forvirrer mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.