Fysik

hjælp til fysik!

16. september 2013 af Jasonuni (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg kan ikke huske hvilken formel jeg skal bruge! nogen der kan hjælpe, har velhæftet ps. tak

En stuntman kører en bil med masse M = 1;5 ton op ad en rampe med en hældning
på a = 30o
i forhold til vandret. Hældningen går et sted brat over til at være vandret, og bilen fortsætter fra dette punkt sin bevægelse ud i luften. Det øjeblik hvor
bilen forlader rampen, svarer til tiden t = 0. Bilens fart er da V0 = 100 km i timen.
I opgaven betragter vi bilen som en punktmasse, og ser derfor bort fra luftmodstanden. Vi anvender desuden et koordinatsystem hvor x og y betegner den vandrette
henholdsvis lodrette komposant af bilens bevægelse.

(a) Hvor længe varer bilens ’flyvetur’, og hvor langt hen kan bilen nå inden den
     rammer den vandrette del af rampen?

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af mathon

                   …brug formlerne for det skrå kast.


Skriv et svar til: hjælp til fysik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.