Fysik
Helmholtz, relationer, matematisk fysik
16. september 2013 af
jayce (Slettet)
-
Niveau: Universitet/Videregående
Elastiske medier - som f.eks. En elastiktråd - er opbygget af mange store molekyler der er bundet sammen i lange kæder. Hvis en elastiktråd ikke er påvirket af en ydre kraft, er kæderne sammenfoldede på en tilfældig måde. Udsættes elastiktråden for en positiv ydre kraft, f, rettes kæderne ud som funktion af f.
Differentialet af den indre energi af en elastiktråd med længden l kan skrives som
dU=TdS + fdl
Da det normale PV bidrag kan negligeres. Ud fra ovenstående udtryk kan alle andre termodynamiske funktioner udledes, f.eks. er differentialet af Helmholtz' fri energi.
dA= - SdT + fdl
a. Vis flg relationer:
(df/dT)= - (dS/dl) f = (dA/dl) f = ( dU/dl) - T (dS/dl)
Jeg kan simpelthen ikke få startet, kunne nogle måske hjælpe mig med at starte?
Differentialet af den indre energi af en elastiktråd med længden l kan skrives som
dU=TdS + fdl
Da det normale PV bidrag kan negligeres. Ud fra ovenstående udtryk kan alle andre termodynamiske funktioner udledes, f.eks. er differentialet af Helmholtz' fri energi.
dA= - SdT + fdl
a. Vis flg relationer:
(df/dT)= - (dS/dl) f = (dA/dl) f = ( dU/dl) - T (dS/dl)
Jeg kan simpelthen ikke få startet, kunne nogle måske hjælpe mig med at starte?
Skriv et svar til: Helmholtz, relationer, matematisk fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
