Matematik

Vektorer i rummet

17. september 2013 af madsfck (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med at regne opgave 1.c i den vedhæftede fil? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af mathon

i xz-planen er y = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2013 af mathon

Et punkt liggende på n
opfylder
                           (x,y,z) = (-2,4,8) + t • (1,2,3)           t ∈ R
eller skrevet
                           x = -2 + t
                           y = 4 + 2t
                           z = 8 + 3t

hvis punktet tillige ligger i xz-planen gælder
endvidere
                           y = 0
dvs
                           y = 0 = 4 + 2t             hvoraf t kan beregnes og indsættes i

                           x = -2 + t
                           z = 8 + 3t
                          
                                                             til beregning af skæringspunktets x- og z-koordinater.
                                                           








                          
 


Svar #3
17. september 2013 af madsfck (Slettet)

Mange tak! Rigtig brugbart! Hvad med opg. 1.d

Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.