Matematik

Finde tangentligning! HJÆLP

17. september 2013 af IdaKlesiewicz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Jeg har virkelig brug for hjælp med en opgave. Jeg synes det er så svært!

Opgaven lyder således:

En funktion f er bestemt ved

f(x) = 3x2-4x+8

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))

Er så lost.. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af mathon

Skriv her den almene
ligning for tangenten gennem (xo,f(xo)) , som du bruger den:


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2013 af mathon

Kunne det være
                               y = f '(xo)•(x-xo) + f(xo)        som med xo = 2  og  f(xo) = 3xo2- 4xo + 8
bliver
                               y = f '(2)•(x-2) + f(2)

Hvad mangler du at beregne for at komme videre?
 


Svar #3
17. september 2013 af IdaKlesiewicz (Slettet)

Så det er:

y = (6*2)*(2-2)+((3*2^2)-4*2+8) ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2013 af mathon

   f '(x) = ?


Svar #5
17. september 2013 af IdaKlesiewicz (Slettet)

f(x) = 3x2-4x+8

f'(x) = 6x-4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2013 af mathon

  f '(2) = ?       f(2) = ?


Svar #7
17. september 2013 af IdaKlesiewicz (Slettet)

f'(2) = 6*2-4 = 8

f(2) = 3*2^2-4+8 = 16

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2013 af mathon

f(2) = 3•22 - 4•2 + 8 =


Svar #9
17. september 2013 af IdaKlesiewicz (Slettet)

Nårh ja,
f(2) = 3*2^2-4*2+8 = 12

Men hvad skal det bruges til?


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. september 2013 af mathon

#2 videreført
tangentligning i (xo,f(xo))
                                                    y = f '(xo)•(x-xo) + f(xo)  

f(x) = 3x2-4x+8

tangentligning i (2,f(2))
                                                    y = f '(2)•(x-2) + f(2)   

                                                    y = 8•(x-2) + 12…        


Svar #11
17. september 2013 af IdaKlesiewicz (Slettet)

tusind tak!!


Skriv et svar til: Finde tangentligning! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.