Kemi

Kemi

17. september 2013 af Sarahh9 (Slettet)

Hej jeg har dette spørgsmål :)

- 20 mg K2CO3 behandles med overskud af saltsyre. Hvor mange mol CO2 vil der frigives? 

jeg har fundet n(CO2) = 1,43 * 10^-4

- Ved hjælp af gennemluftningsapparatet pumpes CO2 igennem en 0,1 M Ba(OH)2 opløsning. Halvdelen af CO2 mængden reagerer med bariumhydroxyd og danner bariumcarbonat. Hvor mange mg bariumcarbonat dannes? 

Jeg er i tvivl om jeg skal bruge den samme mængde af n(CO2) som jeg har fundet i den forrige spørgsmål! Eller om jeg skal dividerere den med 2? Eller om man først skal finde massen af CO2 og derefter dividerer den med 2 og finde stofmængden igen når massen er halveret, og derefter bruge den for at finde m(BaCO3) ?  :)

håber nogen kan hjælpe :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2013 af mathon

BaCO3
                M(BaCO3) = 197,35 g/mol

        dannelse:
                             2 OH- (aq)        +         CO2 (g)          --->         CO32- (aq)   +   H2O (l)
                                                         7,15·10-5 mol                  7,15·10-5 mol

    m(BaCO3) = n(BaCO3) • M(BaCO3) = n(CO32-) • M(BaCO3) = (7,15·10-5 mol)•(197,35 g/mol) =
                                                                                                               1,4111·10-2 g ≈ 14,11 mg


Svar #2
17. september 2013 af Sarahh9 (Slettet)

Oh 1000 tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.