Matematik

Ligninger - Hjæææælp!

17. september 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der vil være sød og regne de her ligninger ud for mig? Skriv meget gerne mellemregner med, så jeg forstår, hvad I gør!

-2(x+5) = 6(x+1)

40 - 6x + 2 = 33 – (x + 5)

(x+8)/2 = 14

10x = (1-4x)/2

2x - (9-x)/4

Og med ___/____ er det en brøkstreg, altså et divisionsstykke :)

På forhånd, tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

De to første har du jo allerede fået udførlige svar på i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1380502

Dit sidste stykke er ikke en ligning. Men prøv nu selv at løse de resterende ligninger. Du har fået hjælp i adskillige tråde til at løse ligninger nu.


Svar #2
17. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1

Tjah, jeg bliver vel bare mere forvirret..


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I ligninger med brøker kan man slippe af med brøkerne ved at gange ligningen med brøkernes fællesnævner.


Svar #4
17. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Okay, tak. Det skal jeg lige skrive ned ;)

Synes bare, der er så mange forskellige metoder at regne det ud, og så er der en, der bruger én metode og en anden bruger en helt anden. Sådan noget kan nemt forvirre mig..


Skriv et svar til: Ligninger - Hjæææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.