Matematik

Ligninger - Simpel

16. september 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner man de her ligning ud? Jeg vil meget gerne have udregningerne og en kort forklaring.

3(2 - 3x) = -5x + 18

-2(x+5) = 6(x+1)

40 - 6x + 2 = 33 – (x + 5) 

Jeg vil bare gerne have udregninger, så jeg forstår, hvad der bliver gjort.

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af frederzeymer (Slettet)

3(2-3x)=-5x+18

6-9x=-5x+18

-12-9x=-5x

-12=3x

x= -4


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2013 af xpcreeper (Slettet)

-2(x+5) = 6(x+1)

-2x-10 = 6x+6

-2x+2x-10-6 = 6x+2x+6-6

-16/8 = 8x/8

x = -2


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af xpcreeper (Slettet)

40-6x+2 = 3^3-(x+5)

42-6x = 4-x

42-4-6x+6x = 4-4-x+6x

38/5 = 5x/5

x = 7,6


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2013 af xpcreeper (Slettet)

Jeg er lidt usikker på den sidste, men tricket er at gange ind i parenteserne og holde et sparpt øje på minus parenteserne :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #1 er forkert, da 9x -5x ikke er lig med 3x.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dine svar i #2 og #3 er korrekte. Du kan selv gøre prøve ved at indsætte den fundne løsning i den oprindelige ligning.


Svar #7
16. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1

Hvordan får du -12? ("-12 - 9x")


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det fremkommer ved at trække 18 fra på hver side: 6 -18 = -12 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2013 af mette48 (Slettet)

#3 er da ikke rigtig, 33 er vist blevet til 32= 9 i stedet for 27

40 - 6x + 2 = 33 – (x + 5) 

42-6x=27-x-5

fortsæt selv


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det har du da helt ret i. Så får man også her et pænt tal.


Svar #11
17. september 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Nogen, der kan forklare den første for mig igen? Andersen siger jo, at den er forkert.


Skriv et svar til: Ligninger - Simpel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.