Matematik
Lineær algebra - vektorer
30. oktober 2005 af
llm (Slettet)
Hej, hvordan løses flg. opgave:
Vi har en matrix
A = [8, 0
0, -1]
Spørgsmål: Angiv en matrix D, så D^3 = A.
Tak.
Vi har en matrix
A = [8, 0
0, -1]
Spørgsmål: Angiv en matrix D, så D^3 = A.
Tak.
Svar #1
30. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Det letteste er vel at indse at en matrix på formen
D =
(a 0)
(0 b)
giver
D³ =
(a³ 0)
(0 b³)
altså må specielt
D=
(8^(1/3) 0)
(0 -1)
resultere i D³ = A
D =
(a 0)
(0 b)
giver
D³ =
(a³ 0)
(0 b³)
altså må specielt
D=
(8^(1/3) 0)
(0 -1)
resultere i D³ = A
Skriv et svar til: Lineær algebra - vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
