Matematik

Finde x - værdien i en ligning

18. september 2013 af LillaBlomst1 (Slettet)

Hej allesammen!

Jeg har fået til opgave at lave ligningen 3(2x-1) = 4x-9. 

Da jeg beregnede ligningen fik jeg resultatet x=3 

Jeg ville bare spørge om det jeg har fået er rigtigt.

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af 123434 (Slettet)

3(2x-1)=4x-9

6x-3=4x-9

6x=4x-9+3

6x=4x-6

6x-4x=-6

2x=-6

x=-3


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Gang ind i parantesen.
Isoler x'erne på den ene side og tallene på den anden.


Svar #3
18. september 2013 af LillaBlomst1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D

Skriv et svar til: Finde x - værdien i en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.