Matematik

Hjælp! Bestemmelse af x og y koordinater samt linjens skæringspunkt med x aksen

18. september 2013 af 1234misse (Slettet)

Forskriften er y= -0,2x +6,2

Følgende to punkter ligger på linjen (-4,7) og (6,5)

1. Hvordan bestemmes linjens skæringspunkter med koordinatakserne?

2. Bestem y- koordinaten til det punkt på linjen hvis x-koordinat er 14 - hvad skal jeg gøre??

3. Bestem x-koordinaten til det punkt på linjen hvis y-koordinat er -2  - hva skal jeg gøre ???


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2013 af RRK (Slettet)

1. Når linjen skærer x-aksen er y-koordinaten lig med 0 og omvendt med y-aksen.

2 +3. Du har en ligning / forskrift, sæt y/x-værdien ind på dens plads og løs ligningen.. :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Skæringspunkt med x-aksen: her er y = 0, så løs den ligning i x .
    Skæringspunkt med y-aksen: her er x = 0, så man sætter x = 0 og beregner y.

2. Sæt x = 14 og beregn y.

3. Sæt y = -2 og beregn x.


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. september 2013 af peter lind

skæring med x aksen: sæt y = 0 i linjens ligning. Skæring med y aksen: sæt x =0 i linjens ligning

2. sæt x=14 i linjens ligning

3. sæt y=-2 linjens ligning


Skriv et svar til: Hjælp! Bestemmelse af x og y koordinater samt linjens skæringspunkt med x aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.