Fysik

Acceleration

19. september 2013 af lufthansa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et tog kører fra station A til Station H. Fra A til B er max hastigheden 60 km/t og afstanden er 1 km. Fra B til E er maxhastigheden 80 km/t og afstanden 4,5 km og fra E til H er maxhastigheden 100 km/t og afstanden er 4,5 km.

Bremseprocent C=271, Bremsegrad c=0,7, Start Acceleration A0 = 1,0 m/s^2, Toget Maxhastighed = 140 km/t og bremsereaktionstiden Tba = 0 sekunder.

Er der nogen der kan hjælpe mig med at udregne kørertiden fra A til H ? og den gennemsnitlige hastighed ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du benytter nogle begreber, som sikkert er fagudtryk for jernbanedrift, men som jeg i hvert fald ikke kender. Det drejer sig om "Bremseprocent", "Bremsegrad" og "Bremsereaktionstid".

Kan du give en forklaring på disse begreber eller en henvisning til et sted, hvor de beskrives?


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.