Matematik
Omvendt Proportionalitet
30. oktober 2005 af
JTR (Slettet)
I har i øjeblikket om omvendt proportionalitet/Hyperbler.
Vi har derfor fået nogle opgaver som "Blæktmat".
Den sidste opgave lyder sådan her:
Q: x*y = -12 l: ½x+7
Bestem koordinaterne til Q's og l's skæringspunkt.
Vores lære sagde at det var iorden at vi tegne begge funktioner og aflæste skæringspunkterne, men hvis vi ville have 13 skulle vi finde et formel eller udregning til at finde ud af det... Han gav ingen forklaring om det. Ville høre om der var nogen der ville give lidt forklaring på dette?
Tak på forhånd..
Nicolai
Vi har derfor fået nogle opgaver som "Blæktmat".
Den sidste opgave lyder sådan her:
Q: x*y = -12 l: ½x+7
Bestem koordinaterne til Q's og l's skæringspunkt.
Vores lære sagde at det var iorden at vi tegne begge funktioner og aflæste skæringspunkterne, men hvis vi ville have 13 skulle vi finde et formel eller udregning til at finde ud af det... Han gav ingen forklaring om det. Ville høre om der var nogen der ville give lidt forklaring på dette?
Tak på forhånd..
Nicolai
Svar #1
30. oktober 2005 af JTR (Slettet)
Siden du ikke kan lave flere mellemrum så her er funktionerne for en sikkerhedsskyld :)
Q: x*y = -12
l: ½x+7
Tak igen :)
Q: x*y = -12
l: ½x+7
Tak igen :)
Svar #2
30. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hvis vi nu isolerer y i Q:
x*y = -12
<=>
y = -12/x
og linjen hedder
y = ½x+7
- Kan du så gennemskue, hvad vi skal gøre for at finde de(n) x-værdi(er) som ligger både på linjen og hyperblen?
x*y = -12
<=>
y = -12/x
og linjen hedder
y = ½x+7
- Kan du så gennemskue, hvad vi skal gøre for at finde de(n) x-værdi(er) som ligger både på linjen og hyperblen?
Svar #3
30. oktober 2005 af JTR (Slettet)
(-12,1) er den første.. Lavede først Q til 1.. Også passede den også ind i l..
(-2,6) er den anden.. Lavede det på samme måde.. prøvede mig frem.. Kan ikk helt se sammenhængen.. Aner ikk hvordan formlem skal se ud.. Nogen der kan komme med endnu et hint?
(-2,6) er den anden.. Lavede det på samme måde.. prøvede mig frem.. Kan ikk helt se sammenhængen.. Aner ikk hvordan formlem skal se ud.. Nogen der kan komme med endnu et hint?
Skriv et svar til: Omvendt Proportionalitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
