Matematik

Hjælp til udregning uden hjælpemidler

20. september 2013 af kissermulle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Vil høre, om der er nogen der hjælpe mig med følgende opgaver, hvor man skal udregne uden hjælpemidler:

a = 8^2/3 + 16^1/2 + 27^2/3 + 36^3/2 

b = 2^5 + 36^1/2 + 16^1/4 - (1/2)^2 - 5^0 

c = 3. rod af (-27)^3 + 5. rod af -243^3 

d = 27^2/3 - 81^1/4 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af SuneChr

Her kan benyttes


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, for eksempel, at

82/3 = (81/3)2 = 22 = 4 . Se på hvert af leddene og benyt potensregneregler.


Svar #3
21. september 2013 af kissermulle (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt, er der mulighed for at jeg lige kan se, hvordan den første helt skal laves? 


Skriv et svar til: Hjælp til udregning uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.