Matematik

Grænseværdi

20. september 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er følgende udregninger rigtige?

f(x)=√(4x-3.)

lim_(x→∞) f(x)   =√(4x-3.)    ⇔
lim_(x→∞) f(x)   =x(4-3/x)^(-1)  ⇔
lim_(x→∞) f(x)   =∞ (4-0)^(-1)
lim_(x→∞)f(x)   =∞


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad laver du i de enkelte udregninger? Du går fra et udtryk med kvadratrod til noget i -1.

Se eventuelt denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1382319


Svar #2
21. september 2013 af peter09 (Slettet)

hvordan skal den regnes ud ? er helt lost-


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se den anden tråd.


Svar #4
21. september 2013 af peter09 (Slettet)

okay så det bliver:

lim_(x→∞) f(x)   =√(4*∞-3.)    ⇔
lim_(x→∞)f(x)   =∞

??


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Sådan kan man godt udtrykke det - men den sidste linje er nok

:-)


Svar #6
21. september 2013 af peter09 (Slettet)

Tak :) ville bare have nogen udregninger med ...


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.