Kemi

Ph-værdi i redoxreaktion

21. september 2013 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har problemer med at løse denne opgave


Afstemt reaktionsskema:

8H+ + 5Fe2+ + MnO4- → 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2


4) Det er afgørende for titreringens pålidelighed, at praktisk taget alle jern(II)ioner har reageret, før der indstiller sig ligevægt. Her har pH-værdien stor betydning.

Vi betragter en given opløsning, hvor følgende ioner findes i de angivne koncentrationer:

[Fe2+] = 0,45mM

[Fe3+] = 40,5mM

[MnO4-] = 0,018mM

[Mn2+] = 7,92 mM

Hvilken pH-værdi må opløsningen maksimalt have, for at den ønskede reaktion kan forløbe?

Tak på forhånd


Skriv et svar til: Ph-værdi i redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.