Matematik

Komplekse ligninger

22. september 2013 af Simon888 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej, jeg skal løse den vedhæftede opgave, men jeg er i tvivl om hvordan. Kan jeg få et hint til, hvordan jeg kommer videre?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af Stevenn (Slettet)

Sammenlign absolutværdi og argument på begge sider af lighedstegnet i ez = √3 + i.

Venstre side:

Absolutværdi: |ez| = |ex+iy| = |exeiy| = |ex|·|eiy| = ex.

Argument: arg(ez) = arg(ex+iy) = y

Højre side:

Absolutværdi: |√3 + i| = √(√32 + 12) = √4 = 2

Argument: sinv = y/|z| = 1/2 <=> v = arg(√3 + i) = arcsin(1/2) = π/6 + 2πn, for n ∈ Z

Sammenlign:

Absolutværdi: ex = 2 ⇔ x = ln2

Argument: y = π/6 + 2πn, for n ∈ Z

Løsning:

z = x + i·y = ln2 + i·(π/6 + 2πn), for n ∈ Z


Skriv et svar til: Komplekse ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.