Matematik

Differentialregning

30. oktober 2005 af Misser (Slettet)
Hej..
Er der nogle der ved hvordan jeg differentierer F(x) = (kvadratrod x)+ (4/x).. og hvordan jeg finder definitionsmængden for f..

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:

Jeg går ud fra, at du mener

F(x) = x^(1/2) + 4/x

Du skal så bruge, at differentialoperatoren er lineær; det vil sige, at for konstanter k_1,...,k_m og differentiable funktioner f_1,...,f_m, er

d[k_1*f_1(x) + ... + k_m*f_m(x)]/dx
= k_1*d[f_1(x)]/dx + ... + k_m*d[f_m(x)]/dx

Brug nu dette med

k_1 = 1
f_1(x) = x^(1/2)
k_2 = 4
f_2(x) = 1/x

Eftersom jeg ikke ved hvad f er, kan jeg ikke hjælpe mig med at bestemme definitionsmængden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2005 af Duffy

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=137910


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:

Meget sær sætning, jeg fik konstrueret til sidst:

"mig" --> "dig"

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2005 af sigmund (Slettet)

#3, kan det ikke tænkes at f her er lig F'(x), jf. den almindelige definition af en stamfunktion?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:

Jo, det lyder ganske sandsynligt, men jeg vil ikke begynde at komme med spekulationer, der eventuelt er forkerte, thi det så nok blot vil forvirre mere end det vil gavne.

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.