Kemi

Hjælp til Kemi/ pufferberegninger.

22. september 2013 af lisehaaber (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der et eller andet kemigeni der har lyst til at hjælpe mig med denne beregning. Jeg har ingen ide om hvad jeg skal starte med osv, men vil rigtig gerne kunne finde ud af hvad man skal gøre og hvorfor.....

Vi ønsker at fremstille 100,00 mL pufferopløsning med pH = 7,0.

Beregn x, når vi skal anvende følgende forskrift:

171 mg NaH2PO4·H2O (s)

x mg Na2HPO4·2H2O (s)

demineraliseret vand ad 100,00 mL.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af mathon

M(NaH2PO4·H2O) = M(NaH4PO5) = sum({1,4,1,5}*{22.990,1.008,30.974,15.999}) g/mol = 137,991 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af mathon

n(NaH2PO4·H2O) = m/M = (0,171 g) / (137,991 g/mol) = 0,001239 mol

                             pH = pKs + log(nb/ns)

                             nb/ns = 10pH-pKs = 107,0-7,2 = 0,631

                             nb / (0,001239 mol) = 0,631

                             nb = 0,631 • (0,001239 mol) = 0,000782 mol

.

M(Na2HPO4•2H2O) = M(Na2H5PO6) = sum({2,5,1,6}*{22.990,1.008,30.974,15.999}) g/mol = 177,988 g/mol

m(Na2HPO4•2H2O) = n•M = (0,000782 mol) • (177,988 g/mol) = 0,139187 g = 139 mg


Skriv et svar til: Hjælp til Kemi/ pufferberegninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.