Fysik

Lufttryk - fysik

22. september 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogle der vil hjælpe mig med denne opgave? :)

Mål lufttrykket med en trykmåler og beregn massen af luften, som trykker på en
kvadratmeter.

Og dette tal er atmosfærens tryk: 101260 Pa

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af mathon


                p = Ftyngde / A = m•g/A

                m = p•A/g = (101260 N/m2) • (1 m2) / (9,82 N/kg) = 10.311,6 kg

               


Svar #2
23. september 2013 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! men hvad står g for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af mathon

     g er tyngdeaccelerationen
                                                       g = 9,82 m/s2  =  9,82 N/kg


Skriv et svar til: Lufttryk - fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.