Matematik

Ligninger og rette linjer?

23. september 2013 af JosefineBLB (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej!

Er der nogen der kan forklare mig, hvordan man løser en ligning og hvad rette linjer er? Kom gerne med eksempler og hvad, jeg især skal huske :) på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

Når du tænker på rette linjer, så mener du vel linære?

Forskriften for en linære funktion er, y=ax+b

a er hældningstallet, og b er hvor den rette linje skærer y-aksen

Når du kender to tilfældige punkter på den rette linje, kan du beregne a og b således;

a= y2-y1(brøkstreg)x2-x1

b=y1-a*x1


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2013 af 123434 (Slettet)

2x+3=27

2x+3-3=27-3

2x=24

2x/2=24/2

x=12

3x+1=4x-2

3x+1-1=4x-2-1

3x=4x-3

3x-4x=-3

-x=-3

x=3


Skriv et svar til: Ligninger og rette linjer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.