Matematik

bestem differentialkvotienten uden hjælpemidler...

23. september 2013 af MattW (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har billede af opgaven.. - men er fucked..

Vedhæftet fil: yap.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1 og √x=x½


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2013 af hesch (Slettet)

Alle 4 underopgaver ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af mathon

                  …uden hjælpemidler
men med
                   tankeværktøjet:
                                                     1                                            -1
                                    (√(x)) ' = -------                          (1/x) ' =  ---
                                                  2√(x)                                        x2
        
                                     (k • xn) '  =  k•n•xn-1
                                  
                                      
 


Svar #4
23. september 2013 af MattW (Slettet)

Ja, alle 4 :(((


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2013 af mathon

.

                 Nu kommer du med et bud på f '(x)


Svar #6
23. september 2013 af MattW (Slettet)

Tror svaret er 10x? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2013 af mathon

…hvilket er korrekt

Tør du "vove" et bud på g(x)?


Svar #8
23. september 2013 af MattW (Slettet)

hmmm, 24x?? ..


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2013 af mathon

Jamen det kører jo bare!


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2013 af tcnb (Slettet)

Det er også sandt. Hvad med h'(x)?


Svar #11
23. september 2013 af MattW (Slettet)

Den har jeg problemer med :/


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så benyt tankeværktøjet i #3.


Svar #13
23. september 2013 af MattW (Slettet)

3/sqrt(x0) ??


Brugbart svar (1)

Svar #14
24. september 2013 af mathon

Da der ikke er skal beregnes en specifik værdi for h '(x),
må svaret være

                                     h'(x) = 3/√(x)           x≥0


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. september 2013 af mathon

…og endelig
                            k'(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. september 2013 af Chaite (Slettet)

Undskyld, jeg blander mig, men jeg studsede over selve opgaveformuleringen. Jeg har fået opfattelsen, at differentialkvotienten er et tal, da det netop er hældningen til en tangent i et punkt. Er det så ikke forkert, at man skal finde differentialkvotienten? Er det ikke mere korrekt at sige, at man skal bestemme den afledede funktion? Just wondering. :-)


Svar #17
24. september 2013 af MattW (Slettet)

HEY!
Du har ret, min lærer siger f.eks. at a) bliver -1?
Så det er jo forkert, omg.. er helt fucked nu..


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. september 2013 af mathon

#16 og #17

      I blander tingene sammen:

       Opgaveteksten siger utvetydigt:   Bestem … differentialkvotienten (til følgende funktioner):

       En funktions f(x) differentialkvotient f' (x) er selv en funktion.

       Den nævnte værdi -1 fremkommer, når der beregnes en absolut differentialkvotinet f '(xo).


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Udtrykkene "den afledede funktion" og "differentialkvotienten" er synonymer for det samme.


Svar #20
24. september 2013 af MattW (Slettet)

Har fået den sidste til -9/x^2 ??


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.