Matematik

Linjestykke

31. oktober 2005 af Export (Slettet)
Hvis jeg nu gerne vil skrive linjestykket fra punktet (0,0,0) til (1,2,3) på mængdeform, hvordan gør jeg så det? Det skal vel ikke være følgende:

{(x,y,z) E R^3 | 0 <= x =< 1, 0 <= y =< 2, 0 <= z =< 3}

Svar #1
31. oktober 2005 af Export (Slettet)

Ingen der kan hjælpe? Jeg vil mene at det jeg har skrevet op i #0 beskriver en kasse, er det ikke rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Kan du ikke finde en forskrift for linjen gennem de to punkter, og så på en eller anden måde indarbejde det i mængden, samtidig med du opgiver grænserne for de variable?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2005 af frodo (Slettet)

jeg mener også det beskriver en kasse.

Opskriv parameterfremstillingen for linjen gennem de to punkter, og angiv en begrænsning på parameteren, da har du beskrevet linjestykket.

Svar #4
31. oktober 2005 af Export (Slettet)

Okay, det vil jeg gøre! Det er da bare

(t,2t,3t)

hvor 0 <= t <= 1, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2005 af frodo (Slettet)

jep, og hvis du vil have det på mængdeform, så skriv det bag | (hvad den så end hedder, nogen der ved det?)

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2005 af frodo (Slettet)

altså (x,y,z)=(t,2t,3t), 0 <= t <= 1

Skriv et svar til: Linjestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.