Matematik

hjælp vinkler

23. september 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

a=7.1 b=8.5 c=5.9 bestem vinkel A og vinkel B

bestem vinkelhalveringslinjen


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af 123434 (Slettet)

Skal man ikke også kende mindst én vinkel for at anvende trigonometri?


Svar #2
23. september 2013 af plamesaen (Slettet)

Vel ikke med cosinusrelationen??

jeg får cos(A) = 24,57

og Cos(B) = 20,08


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er korrekt, at man skal benytte cosinusrelationer.

Dine værdier for cos(A) og cos(B) er ikke korrekte. Funktionen cos giver altid værdier mellem -1 og 1.


Svar #4
23. september 2013 af plamesaen (Slettet)

Har beregnet dem således:

Cos(A) = (8,5^2 * 5,9^2 - 7,1^2) / (2* (8,5) * (5,9))


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke korrekt. Du har skiftet et "+" ud med et gange tegn. Funktionen hedder cos(), ikke Cos().

cos(A) = (8,52 + 5,92 - 7,12) / (2 · 8,5 · 5,9)


Svar #6
23. september 2013 af plamesaen (Slettet)

Ja okay min fejl, mange tusinde tak :)


Svar #7
23. september 2013 af plamesaen (Slettet)

<A =55,6 grader

<B =81,1 grader

<C = 43,235 grader..

Så skal vinkelhalveringslinjen findes men hvordan gøres det - kan ikke rigtigt finde nogen formel?


Skriv et svar til: hjælp vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.